Përmbajtja

Pjesa teatrale nxjerr në pah intrigat politike, kurthet dhe përndjekjet në ushtrinë e ish-Jugosllavisë.
Shumë ushtarë në radhën e tyre, të cilët nuk i përkisnin grupit etnik mbizotërues, u persekutuan.

Veçanërisht ushtarët me origjinë shqiptare u dërguan nga armata në arkivole hermetikisht të mbyllura në vendlindjen e tyre.
Shkaku i vdekjes: Vetëvrasje. Kjo shkruhej në dokumente.
Arkivolet nuk lejohej të hapeshin përsëri, një lamtumirë nuk mund të ndodhte.

 

Afërdita Halimi

1991 / 1. Auflage 2005 / deutsch
Verlag: Dinograf Ferizaj
Gebundene Ausgabe: 68 Seiten
Preis: 3,90 €
zzgl.  1,45 € Versandkosten