përmbajtje

Mendimi i tij i pavarur politik, i kritikuar nga regjimi në pushtet, e hodhi atë përfundimisht në burg për gati dy dekada. Gjatë viteve shumëvjeçare në izolimit, ai hartoi, njërin ndër të parin fjalor për gjuhën shqipe-serbokroate.

Qeveria e Jugosllavisë së atëhershme donte të detyronte botimin e këtij fjalor, por pa përmendur emrin e autorit. Raif Halimi – Cernica ka rezistuar kundër këtij veprimi.
Fjalori në dorëshkrim tani është botuar si faksimil dhe është në dispozicion për të interesuarit dhe gjuhëtarët.

Shkarko broshurën

 

 

Raif Halimi-Cernica

Si i përndjekur politik, Raif Halimi – Cërnica ishte në periudhën prej vitit 1945 – 1962, për shkak të mendimit të tij kritik shoqëror i burgosur politik në Mitrovicën e Sremit, ku pjesën dërmuese e kaloi në izolim.
Edhe pas lirimit të tij nga burgu, edhe pse ai ishte një qytetar i respektuar, i cili përfaqësonte interesat e njerëzve në ambientin e tij, iu privuan për 10 vjet të drejtat civile.

Raif Halimi-Cernica
Auflage 2016 / albanisch-serbokroatisch
Verlag: Emigrantibuch
Hardcover: 1872 Seiten
Teil I: 940 Seiten Teil II: 932 Seiten
ISBN 978-3-9817118-2-0
Preis: 145,00 €
zzgl. 9,49 € Versandkosten National, International (abhängig vom jeweiligen Land)
Zu bestellen über www. Emigrantibuch.de