përmbajtje

Një antologji tri pjesëshe

Pavarësisht prej shtypjes, arratisjes dhe dëbimit, njerëzit kanë ruajtur gjatë shekujve kulturën dhe traditat e tyre në shumë këngë. Këto këngë përfshijnë ndryshimet e kohës, dhimbjen, vuajtjen dhe mallin për atdhe (sidomos këngët e Arbëreshëve në Itali).

Por edhe në poezi trajtohet tema e migrimit të dhunshëm. Me këtë merret pjesa e dytë e antologjisë.

Në pjesën e tretë përshkruajnë 23 gra shqiptare fatin e tyre, përvojat e tyre jashtë vendlindjes, në diasporë.
Të shpërndara nëpër të gjitha kontinentet e këtij rruzulli tokësor, ato janë përpjekur të gjejnë strehim dhe një jetë të re në një vend të ri larg vendlindjes.

Afërdita Halimi

1. Auflage 2007 / albanisch
Verlag: Dinograf Ferizaj
Gebundene Ausgabe: 470 Seiten
Preis: 4,90 €
zzgl. 1,45 € Versandkosten