Përmbajtja

Libri flet për ngjarjet në Kosovë në periudhën para dhe pas Luftës së Dytë Botërore. Ai trajton, ndër të tjera gjithashtu edhe „spastrimi etnik“ të qeverisë në pushtet në ish Jugosllavi në vitet ’90.
Kështu që nuk kishte shkolla, ku nxënësit mund të flisnin shqip. Popullsia nuk mund të mësonte në gjuhën e tyre amtare, iu mohua arsimimi për atdheun dhe kulturën.

Kjo monografi i është dedikuar Raif Halimit-Cernicës, i cili u angazhua politikisht për bashkëvendasit. Për rebelimin e tij në pushtetin okupues, është dënuar me vdekje. Për gati 18 vjet iu desh t’i kalojë në burg, kryesisht në izolim.

Në burg, ai ishte njëri ndër të parët që punoi në një fjalor „shqipo-serbokroatisht“, i cili u botua si faksimil në shtëpinë tonë botuese.

Afërdita Halimi

1. Auflage 2000 / albanisch
Verlag: Eurorilindja Tiranë
Gebundene Ausgabe, 238 Seiten
Preis: 3,90 € zzgl.  1,45 € Versandkosten